Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Maj je mednarodni mesec krepitve zavedanja o notranji reviziji

Z namenom ozaveščanja in krepitve prepoznavnosti notranje revizije je bil mesec maj s strani mednarodnega Inštituta notranjih revizorjev (The Institute of Internal Auditors -IIA) proglašen za mednarodni mesec zavedanja o notranji reviziji.

Notranje revidiranje lahko uspešno in učinkovito dodaja vrednost v svojem okolju le v primeru, ko njegovi najpomembnejši deležniki pravilno razumejo poslanstvo notranjega revidiranja in vlogo notranje revizije v upravljalnih procesih posamezne organizacije.

Urad RS za nadzor proračuna si med drugim prizadeva svoje aktivnosti usmerjati tudi na področja krepitve ozaveščanja predstojnikov in drugih deležnikov o pomenu notranje revizije za izboljšanje upravljanja proračunskih uporabnikov. Urad RS poudarja predvsem pomembnost in potrebnost proaktivnega delovanja vseh izvajalcev notranjega revidiranja proračunskih uporabnikov pri promoviranju notranjega revidiranja in aktivnosti notranje revizije v svojih okoljih. Pri tem je vsekakor koristna in priporočljiva uporaba orodij, ki jih objavlja mednarodni Inštitut notranjih revizorjev in so dostopna na spodaj navedenih spletnih povezavah.

 

 

https://global.theiia.org/about/about-internal-auditing/Pages/Promoting-the-Profession.aspx

 

https://global.theiia.org/about/about-internal-auditing/Public%20Documents/Building-Awareness-Toolkit-Global.pdf